Pasta er utroligt lækkert, men vi har ikke fundet en god glutenfri pasta før nu. Flere glutenfrie pastasorter er baseret på ingredienser, som vi ikke ønsker at have i vores pasta. Vi vil have, at pasta skal smage rigtig godt, og vi vil kunne nyde en dejlig pasta, samtidig med at den skal være skånsom mod tarmene, glutenfri og selvfølgelig økologisk. Vi har endelig fundet en lille familievirksomhed i Italien, som fremstiller glutenfri økologisk pasta på traditionel vis og af den type mel, som vi ønsker og lige som vi ønsker det.
Hvorfor vil vi ikke have majsmel i vores pasta?
Majs kan indeholde forskellige former for mykotoksiner i større omfang end mange andre kornsorter. Der er en stor risiko for, at majs indeholder aflatoxin - et mykotoksin, der kommer fra tre forskellige mugsvampe. Det er ekstremt usundt med mykotoksiner. Derudover indeholder majs flere problematiske proteiner og lektiner end de kornsorter, som vi har valgt at bruge i vores pasta.
Hvorfor vil vi ikke have rå ris eller fuldkornsris i vores pasta?
Fuldkornsris/råris indeholder mere fiber end hvid ris, men vi mener, at fiber bør komme fra frugt og grøntsager, ikke fra skallen på korn. Fuldkornsfiber fra korn kan skabe problemer for personer med følsom tarm.
Mange afgrøder indeholder arsenik, men ris er kendt for at indeholde mere arsenik end mange andre afgrøder. Mest arsenik findes i risets skal (klid) og spire, hvilket betyder, at ris, der dyrkes under de samme forhold, vil indeholde forskellige mængder arsenik afhængigt af, om det er fuldkorn (mere arsenik) eller poleret ris, også kendt som hvid ris (mindre arsenik).
Hvorfor ønsker vi at mindske lektiner i vores pasta?
Hvede indeholder mange forskellige problematiske proteiner, ikke kun gluten. Ris indeholder mere globulin og mindre prolamin sammenlignet med hvede, rug og byg. Dette gør poleret eller hvid ris, sammen med en række andre faktorer, til den mindst problematiske kornsort for dem med mave- og tarmlidelser. Hvede indeholder problematiske lektiner, der binder til tarmkanalens epitelceller og dermed risikerer at hindre optagelsen af næringsstoffer. De kan også trænge igennem tarmepitelet og via blodbanen påvirke væv og receptorer i andre dele af kroppen på en negativ måde, f.eks. insulinreceptorer og sandsynligvis endda leptinreceptorer. Nogle lektiner er også stærke allergener og har også forbindelse til reumatoid arthritis.
Vi mener, at det er helt fantastisk at kunne nyde en god pasta som aftensmad efter en træning, men vi har opdaget, at stort set alle pastatyper på markedet er for usunde og af for dårlig kvalitet. Endelig har vi fundet en lille italiensk familievirksomhed, som fremstiller økologisk glutenfri pasta på traditionel vis af netop de typer mel, som vi ønsker.
Den pasta, vi har, kommer fra mel, der er glutenfrit, har lavt indhold af lektiner og det laveste niveau af antinæringsstoffer. Den er fri for majs, soja, mælkeprodukter, brunt ris, boghvede, fuldkorn, mono- og diglycerider af fedtsyrer. Vores pasta kontrolleres også for aflatoxin, plantegifte, salmonella, E.coli, cadmium, bly og arsenik.